Webit’ in 2. günü de oldukça renkli sunumlar yer aldı. “Yeni Dijital Gerçeklik” başlıklı panelde Nokia, Unilever, OMD, IAB Türkiye’ den konuşmacılar vardı. OMD’ den Nikki Mendonça dijital çok yönlülük ve içeriğin ne kadar kritik olduğuyla ilgili bir konuşma yaptı. “Ne paylaşmış olursanız olun, ilk 24 saatte paylaşılmadıysa, sonradan da paylaşılmıyor” diyor.

Eş zamanlı pazarlama artık en önemli unsur kabul ediliyor. “Hangimiz TV açıkken bir yandan Twitter’ a göz atmıyoruz, ya da kucağımızda ipad yok?” diye sordu. Haksız mı sizce? İnternette iş yapanların reklam verenlerin bu ve benzer ikilikleri çok iyi fırsata dönüştürmeleri gerekiyor. 

Yandex’ ten konuşmacı olarak katılan Andrey Sebrant “bu renkli sunumlardan sonra benimki biraz sıkıcı gelebilir” uyarısında bulunup gözümüzü korkuttuysa da içerik ve anlatım tarzı pek çok konuşmacınınkinden daha etkileyici ve bilgilendiriciydi. O da internetin artık “web” olmaktan çoktan çıktığını vurguladı. Alışveriş yapıyoruz, navigasyon olarak kullanıyoruz, otel, uçak, müze biletlerimizi alabiliyoruz, taksi bile çağırabiliyoruz. O halde bütünsel bir sistem olarak görülmesi gerektiğine inanıyor. Çünkü yeni nesil mail bakmak gibi rutin işleri “internete girmek” olarak görmüyor, o zaten “olması gereken, yapılan bir şey”. “Eskiden sık girdiğimiz sitelere yer imi koyardık, artık yer imi web aplikasyonları, bu kadar net.”

Unilever’ den Jay Altschuler’ in izlettiği videolar (biri de burada) göz doldururken, IAB Türkiye’ den katılan Neslihan Olcay’ ın izlettiği bir video geleceği biraz daha endişeyle beklememize yol açtı diyebilirim 🙂 Videoda bir erkek gözlüğünü takıp dışarı çıkıyor, bara gidiyor, barmaid kızla birkaç cümlede gözlük kızın burcundan, o anki duygu analizine kadar her bilgiyi döküyor. Çookk tüyler ürpertici bence!

Bu arada Bumerang’ dan Haymi Behar da bir sunum gerçekleşti. Bilgisi olmayanlar için bu değerli platform ve Boomads’ in nasıl çalıştığına dair oldukça yararlı bir konuşmaydı. 

Twitter’ da Direkt Satış Müdür Yardımcısı olan Ali Jafari nasıl en ufak bir tweetin bir anda yüzbinleri etkileyebildiğini anlattı. “# hashtag koyarak etiketlediğimiz sözcükler bizim kamp ateşimiz ve herkesi bu ateşin etrafında. Sizin ne zaman acıktığınızı, yorulduğunuzu, koştuğunuzu, uyuduğunuzu biliyoruz, daha verimli bir bilgi olabilir mi?” Reklam verenlere de şunu öğütlüyor; TV showları sizin pazarlama anlarınız, yeter ki o anı iyi değerlendirin.

Webit Kongresi’ nde emeği geçen herkesin eline sağlık, gerçekten tüm dünyadan daha buraya yazamadığım çok nitelikli konuşmacıları ve üst düzey yöneticileri bir araya toplamıştı. Böylesi bir kongrede yer almak son derece güzel ufuklar açıyor, daveti için de Bumerang ekibine tekrardan teşekkür ediyorum.

Yazar

Comments

  1. Oylama ve global ranking üzerine net bir yorum yapamam ama notersiz bir çekiliş düşünemiyorum böylesi bir oluşumda. Ayrıca ciddi statü farkları var. Çok profesyonel websiteleri ile yarışıyorsak ve bunlar finale kalıyorsa o zaman neden adı blogger ödülü? O zaman işine emek verip yazı ve her tür post için zaman, emek, yeri geldiğinde para harcayan daha amatör ruhlu yazarların hiç şansı yok mu demek oluyor bu?

Yorum Yaz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Pin It